Tenerife

Op 7 maart 2017 vliegen we vanaf Düsseldorf naar Tenerife. De weersvooruitzichten zijn erg gunstig dus we verheugen ons op heerlijke temperaturen. We verblijven in het zuid-westen: Costa Adeje.
Een dag later beginnen we met een heerlijke luierdag aan het zwembad/strand. Temperatuur is 29gr, strakblauwe lucht dus we doen lekker niets.

De derde dag gaan we onze huurauto ophalen en gaan meteen aan onze route beginnen: richting de noordwestelijke kant van Tenerife.
Vanuit Coste Adeje rijden we richting Los Gigantes.
Deze plaats staat bekend om de enorme rotsen die hoog (900m) uit de zee oprijzen. Het plaatsje zelf is erg toeristisch en druk.
Verder richting Santiago del Teide om van daaruit naar Buenavista del Norte te rijden. We bevinden ons dan in het Teno gebergte en de weg is enorm slingerend met soms flinke hoogteverschillen. De natuur is in ieder geval erg mooi.
Via een andere route rijden we daarna weer zuidwaarts richting Costa Adeje om aan het einde van de middag nog even van het heerlijke weer te kunnen genieten.

Een dag later staat de vulkaan El Teide op het programma. We rijden via het dorpje Vilaflor naar natuurpark El Teide. Een prachtige omgeving met altijd weer die mooie blik op de vulkaan.
We gaan vanaf een hoogte van 2200m met de kabelbaan naar een hoogte van zo’n 3500m. Het 5 minuten durende ritje in de kabelbaan laat al een mooi beeld zien van het lava landschap dat steeds grilliger wordt.
Boven aangekomen lopen we een aantal routes op niet altijd even gemakkelijk begaanbare paden en dankzij het stralende weer kunnen er mooie foto’s gemaakt worden.
Eenmaal beneden gaan we lekker terug naar het hotel om nog een uurtje van het heerlijke weer te kunnen genieten.

Uiteraard bezoeken we ook dé toeristische plek van Tenerife: playa las Americas. Vanuit het rustigere Costa Adeje zijn we er binnen 10 minuten met de auto.
Mooie boulevard, heel veel restaurants en winkeltjes, mooi strand en veel toeristen. We willen helemaal niet weten hoe druk het hier wel niet in het hoogseizoen moet zijn.
Het Hardrock cafe ligt hier ook en na een kort bezoek kunnen we deze afstrepen als 37ste Hardrock cafe dat we bezocht hebben.

We maken een boottocht op een catamaran in de hoop walvissen en dolfijnen te spotten. Als de catamaran eenmaal de haven uitvaart van Puerto Colon laat de Atlantische oceaan ons meteen goed voelen dat het geen rustig tochtje gaat worden. Het weer is schitterend, een strakblauwe hemel dus dat zit in ieder geval wel mee.
De walvissen laten zich niet echt goed zien, alleen van hele verre afstand. Dolfijnen zwemmen op een gegeven moment wel om de boot heen. Leuk voor foto’s en filmpjes natuurlijk.
Na 2 uurtjes zit de ruige boottocht er op en is het fijn om weer vaste grond onder de voeten te voelen.

We gaan nogmaals terug naar het National Park El Teide. We willen nu de hele omgeving zien en naar de top hoeven we nu niet meer te gaan, daar zijn we immers al geweest. Deze dag is qua weer nog mooier (helderder) als een aantal dagen geleden dus er worden weer veel foto’s gemaakt.
We rijden nu ook verder als het basisstation waar de kabelbaan is en de natuur blijft ons verbazen. Het lavalandschap is op veel plaatsen erg indrukwekkend. Vanuit deze natuur rijden we noordwaarts richting San Juan de la Rambla, een kustplaats in het noorden van het eiland. Achter de bergen komen we in bewolking terecht en er staat een straffe wind. In de bergen keldert de temperatuur snel naar 12 graden en de oceaan is heel erg ruw. We zijn blij dat we de catamaran tocht al achter de rug hebben.
We volgen de kustlijn via Garachico en willen graag naar de meest westelijke punt van het eiland: Punta Teno. Maar helaas is de weg de laatste kilometers afgesloten en we kunnen er dus niet naar toe.
We rijden weer zuidwaarts richting het hotel en de temperatuur gaat alweer snel omhoog.

We gaan een sportief dagje tegemoet: we gaan de Masca kloof lopen. Zo’n 8km vanaf Masca naar de kust lopen door een kloof van 650m diep. Volgens het boekingskantoor zou het “easy” zijn, dus….dit georganiseerd tripje geboekt.
We krijgen eerst een mooie tocht door de bergen voordat we bij het plaatsje Masca aankomen. Daar krijgen we eerst de nodige instructies voordat we de kloof beginnen in te dalen. Al snel blijkt dat het geen “easy” klus zal worden. Geen gewone wandelpaden maar vooral over keien lopen, klauteren, afdalen en soms klimmen. Dus met de ogen gericht naar de grond om goed te kijken waar je je voeten neerzet. Daardoor mis je natuurlijk ook veel van de prachtige natuur om je heen.
We volbrengen de 8km in 4 uurtjes en zijn blij dat we het strand van Los Gigantes bereikt hebben.
Van daaruit gaan we met een boot weer terug naar de bewoonde wereld. Moe maar voldaan arriveren we een uur later weer in ons hotel.

De laatste dag dat we de huurauto hebben, rijden we naar het noordoosten van het eiland. We willen een route door het Anaga gebergte rijden.
We beginnen in Las Mercedes aan de route op bergweg TF12. Er komen meerdere malen prachtige uitkijkpunten om je een blik over het landschap te verschaffen. Daarna nog via de TF136 naar Casa de Afur om vervolgens de prachtige weg TF134 naar de plaatsjes Taganana en Benijo te rijden.
De ruige kustlijn is adembenemend en soms lijkt het wel of we weer op de Great Ocean road in Australië rijden.
We besluiten om nog richting Santa Cruz de Tenerife te rijden en dan speciaal om het auditorium gebouw te gaan bekijken: een architectonische hoogstandje en dus leuk om te fotograferen.

Na een week wordt de huurauto ingeleverd. We hebben 700km over het eiland gereden en met een benzineprijs van €0,97/liter is dat goed te doen.
Tenerife heeft ons in ieder geval verrast met de mooie natuur en veelzijdigheid van het eiland.
Ons hotel, Riu Arecas was super. Omgeving van het hotel was lekker rustig, dus…..we hebben genoten!