DSC_2248We zijn op 9 maart 2015 met z’n vieren naar Duisburg geweest, naar het Landschaftspark in Duisburg Nord. ’s Morgens vertrokken om ca. 8.30 uur. Eenmaal aangekomen en na het nuttigen van een kopje koffie zijn we het park gaan verkennen. Na een eenvoudig diner (friet met een curryworst) zijn we weer het park ingetrokken om een mooi punt te bepalen voor als het donker wordt, om mooie plaatjes te kunnen schieten. En ’s avonds rond 20.30 uur zijn we weer huiswaarts gekeerd.

Dat is een park waar ooit een hoogoven fabriek is geweest, ze hebben nog veel delen van die fabriek intact gelaten, en de tijd de rest laten doen. Er zijn ook activiteiten die je er kunt doen zoals langs een muur omhoog klimmen, er is een hele grote watertank waar je diepzee kunt duiken, helaas mochten we daar niet in.Je kunt er fietsen, wandelen etc.

Ondanks dat veel delen zijn afgesloten, kan je na enig zoek en klimwerk toch helemaal boven in de fabriek komen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt. Ook zijn er nog diverse andere uitzichtpunten.