In januari 2011 zijn we een weekje naar Dubai geweest. We zijn met Air Berlin, na een vertraging van 6 uur naar Dubai gevlogen.

Wat een luxe stad is dat, je hebt daar de Burj Khalifa, de hoogste toren van de wereld 828 meter. Aan de voet van de toren zijn er grote vijvers.Naast de Burj Khalifa en de Dubai burj_khalifa_aka_burj_dubai-wideMall ligt de spectaculaire Dubai Fountain. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en is één van de populairste attracties in Dubai.De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes bereikt van maximaal 150 meter, wat gelijk staat aan een gebouw van 50 verdiepingen. De fontein heeft een lengte van 275 meter (2 voetbalvelden), telt in totaal 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren die zorgen voor een adembenemend schouwspel. Het hele project, inclusief de aanleg van het 12 hectare grote Burj Dubai Lake, heeft maar liefst 800 miljoen Dirham gekost, omgerekend ongeveer 150 miljoen euro.

Als toerist kom je tot de 124 verdieping van de Burj Khalifa waar je een fantastische uitzicht hebt over Dubai. Je moet wel van te voren reserveren, we hadden net geluk dat er nog een plaatsje was om de toren ’s avonds te bezoeken. We hoorden dat je zeker een Dubai-Abu-Dhabiweek van te voren moet boeken om overdag de toren te kunnen bezoeken. Ook hebben we diverse shopping malls bezocht. Je weet niet wat je dan allemaal ziet, zo is er in de Mall of the Emirates de entree van een skiparadijs , buiten is het plus 40 graden en daarbinnen is het -5 graden. Dan heb je nog de shopping mall met het grootste indoor aquarium in de Dubai Mail. En daarnaast zijn er nog een aantal super luxe shopping malls. Ook zijn er Souks, dat zijn de traditionele markten, maar die zijn in Dubai eveneens zeer luxe. Zo heb je de goud souk, specerijen souk, Madinat Souk . En natuurlijk liggen daar een aantal zeer luxe hotels, zoals het bekende 7 sterren hotel Burj Al Arab, waar we op de high tea zijn geweest. Zonder reservering kom je dit hotel überhaupt niet binnen.

Je hebt daar ook de bekende palmen eilanden en op een daarvan zijn we geweest, het palmeiland Jumerai met het hotel Atlantis. Het eerste stuk hebben we een taxi genomen en daarna zijn we met de metro verder gegaan naar het palmeneiland te gaan. Het hotel Atlantis hebben we ook gedeeltelijk kunnen zien van binnen. Dit is een kopie van het hotel Atlantis dat in Barbados ligt, waar we toen ook zijn geweest 🙂 .

Dubai is welvarend, sjiek, luxe en als je goed oplet niet overal duur! Elke mall heeft z’n foodcourt en de hygiëne is er erg goed dus het eten is er prima. Hier kun je lekker eten voor zo’n 10 euro, dus je hoeft niet persé duur te eten in de luxe hotels. Er lopen ook hop/hop off bussen en die rijden natuurlijk naar alle bekende malls en bezienswaardigheden. Naast het bekende Burj Al Arab ligt ook het waterpretpark Wild Wadi, leuk voor een middagje afkoeling.