In 2000 zijn we vertrokken naar Maleisië, en zijn eerst 3 dagen in Kuala Lumpur geweest. We hebben de stad verkend en zijn onder andere naar de Petronas Twin Towers gegaan. Dat is een zeer mooi gebouw en is  452 meter hoog. Binnen is een hele grote shopping mall. De overige ]kuala lumpurverdiepingen zijn kantoren van Petronas, en daar mag je dus ook niet zomaar naar binnen. Aan de achterzijde van het gebouw zijn wat eettentjes en is er een grote tuin met een hele mooie vijver. ’s Avonds zijn we naar China Town gegaan, en dat is een van de mooiste en grootste in de wereld. Na 3 dagen zijn we gevlogen naar het schiereiland Penang, en daar zijn we nog een aantal dagen gebleven voordat we aan onze rondreis begonnen.

Vanuit George Town zijn we vertrokken voor onze 7 daagse rondreis. We zijn naar de Cameron Highlands geweest, dat is een geweldig mooi gebied dat in de heuvels ligt. Hier zijn de grootste   theeplantages van Maleisië, het klimaat is er aangenaam omdat het wat hoger ligt. En hier zie je nog oude koloniale gebouwen.In dit gebied hebben we ook een ontmoeting gehad met de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, die nog altijd zeer primitief leven in het regenwoud.  Daarna zijn we door gereden naar Kuala Lumpur, waar we een snelle rondrit door de stad kregen, en we konden weer een glimp opvangen van de Twin Towers. ( gelukkig hadden wij de stad al zelf verkend) Vandaar uit zijn we naar Malakka gereden, een oude koloniale stad waar je nog de Nederlandse invloed die er geweest is kunt zien.

Na de rondreis hadden we nog een weekje geboekt op het schiereiland Penang. En we zijn nog 2Maleisië-2-620x350dagen naar eiland Langkawi geweest, waar we een overnachting hadden in een cabine. De reis naar Langkawi toe was een hele belevenis, met een smalle boot, die vrij hard gaat, werd je van George Town naar Langkawi gevaren, over de prachtige blauwe zee.                                            En helaas na een weekje rust kwam ook aan deze reis een einde en moesten we weer eerst vliegen vanuit George Town naar Kuala Lumpur, waar we nog een nacht geboekt hadden in een zeer luxe hotel bij het vliegveld, om de de volgende dag de terugreis te aanvaarden.