In het voorjaar van 1999 zijn we afgereisd naar GOA, in India, het “hippie” eiland. We verbleven voor ruim 3 weken in het “Paradise Village Beach Resort” in Calangute. Het was wel even goa1wennen, dat India, heel veel mensen, overal druk, veel mensen die gewoon op straat leven etc. In het hotel was hier verder niets van te merken. Het lag vlakbij de zee, waar je lekker rustig kon genieten van zon, zee en strand. De lokale bevolking zorgde voor de nodige afleiding, zoals sierraden kopen,henna tatoeages, beeldjes en je kon er gemasseerd worden, wat we ook wel eens deden. En dit alles gebeurde op een hele vriendelijke en ontspannen sfeer.                             Er waren ook wat eet en drink tentjes langs het strand, maar allemaal erg primitief, maar wel leuk en gezellig en niet druk.

We hebben er diverse dagtrapjes gemaakt naar oa. de  Dudhsagar Watervallen. De Dudhsagar waterval is ongeveer een 310 meter hoog en wordt hiermee de vijfde grootste waterval van India en je kon er lekker zwemmen. De weg erna toe wordt je vergezeld van aapjes, die alles wat ze zien en te pakken krijgen meenemen. Ze zijn vrij tam en je kon ze gewoon voeren. goa2                         We zijn ook naar diverse tempels geweest, waar het ondanks alle drukte toch altijd vrij rustig was. Ook diverse markten hebben we bezocht, waar het meestal krioelde van de mensen, waar je van alles en nog wat kunt kopen. Vlakbij het hotel was er ook één keer in de week een grote markt. Hier kwamen dan ook vele lokale bewoners in hun kleurrijke kleding. Verder zijn we nog naar Mapusa geweest, onderweg zagen we nog veel kinderarbeid, die met grote keien op hun hoofd langs de weg liepen. We zijn een tentenkamp tegen gekomen waar duizenden mensen in armoede leven. In Panjim hebben we een optocht gezien, er was een feest voor de Hindoe’s die dag.

Het vervoer naar de diverse plaatsen deden we met een taxi busje dat we voor die dag huurden. Dat was helemaal niet duur, maar het verkeer is daar echt chaotisch. Ze rijden op hele smalle wegen, best wel hard, ze proberen iedereen in te halen, er lopen voetgangers die vaak moeten springen voor hun leven, zo chaotisch als daar hadden we nog nooit meegemaakt. We vroegen daarom ook de chauffeur om het vooral rustig aan te doen….. Al met al was het een hele ervaring om eens in India te zijn.