12 fotografen, 6 prachtige modellen en 2 mooie ervaren visagistes waren de hoofdrolspelers in een succesvolle modellendag op de mooie locatie van de Zuid Limburgse Stoommaatschappij.
Het thema was: sexy, vrouwelijk en stoer.

De insteek van deze dag was voornamelijk om de leden nader kennis te laten maken met het vakgebied ‘Modelfotografie’. Om het geheel soepel te laten verlopen waren een aantal DSC_4257doordachte voorbereidingen noodzakelijk. Zo waren Marisa, Pascal, Francis, Marc, Huub en de modellen 2 weken van te voren bij elkaar gekomen om nader kennis te maken maar vooral ook om uit te leggen wat de bedoeling van die dag zou zijn. Hierbij werden, onder het genot van een hapje en drankje, ideeën en ‘Do’s en Dont’s’ met elkaar gedeeld en werden er afspraken gemaakt zodat er geen verrassingen zouden zijn op de photoshoot zelf. Een ding was toen al duidelijk iedereen had er zin in gezien de losse sfeer. Pascal en Marisa, bedankt voor jullie gastvrijheid op deze kennismakingsavond.

Twee weken later op zaterdag 6 juni om 08.00u begonnen in huize Vereecken de voorbereidingen van de shootdag. De woonkamer was rijkelijk gevuld met visagie-spullen en de redelijk uitgeslapen modellen. Het was tenslotte nog aardig vroeg voor de meeste van de dames. Maar de visagie van Shirley en haar moeder deed wonderen ……. niet dat de dames zonder make-up er niet mooi uitzagen maar wie wil er een glinsterende overbelichte huid (hooglichten) op de foto terugzien, niemand toch. Terwijl Pascal zijn halve fotostudio in de auto aan het ‘proppen’ was, gingen Marisa en Huub aan de slag om een berg aan broodjes van boter en beleg te voorzien. Allemaal noodzakelijk voor het beoogde eindresultaat ……… mooie foto’s aan het einde van de dag.

Uiteindelijk werd een uurtje later dan geplanned gestart met de shootdag. De vader van Marisa was zo vriendelijk om aanwezig te zijn als begeleider en contactpersoon tussen ZLSM en onze fotoclub. Alleen al het feit dat een clublid aanwezig was terwijl zijn vrouw ieder moment kon bevallen gaf wel aan hoe gemotiveerd iedereen was om deze dag tot een succes te maken. Gelukkig werd de nieuwe wereldburger die dag nog niet geboren. Ook aan attributen was geen tekort. Zowel clubleden als ook modellen hadden leuke ‘props’ meegenomen: muziekinstrumenten, hoeden etc. Francis was zelfs op haar motor gekomen zodat deze kon dienen als attribuut voor de modellen. Niet om er mee weg te rijden maar om er wat pittigere foto’s op te maken. Dit in het kader van het thema sexy en stoer.DSC_4259
Het ijs was al vanaf het begin gebroken mede door de spontane en professioneel houding van modellen en visagistes.De clubleden werden verdeeld in duo’s, waarbij ieder duo gekoppeld werd aan een model. Na een korte kennismaking (handjes vlogen over en weer) zocht iedereen een plekje op de locatie om aan de slag te gaan. Gelukkig hadden de leden zich goed voorbereid door hun ideeën voor diverse poses. Stel je voor je staat daar met je camera voor je model. Je gaat dan niet zeggen: ‘nou ……… ehhhhhh, doe eens iets’. Dan krijg je mogelijk onaangename situaties die geen mens wil, toch? De insteek van het werken in dus was tweeledig. We hadden 6 modellen en 12 fotografen plus het feit dat het werken in duo’s het voordeel heeft dat maar 1 clublid aan het fotograferen was en het andere clublid assisteerde met het licht, de poses en op zaken lette waar de fotograaf geen oog voor had (zit het haar en de kleding goed, geen lelijke achtergond etc). Tijdens deze sessie wisselden fotograaf en assistent ook van rol.

Na 1,5 uur fotograferen was de eerste pauze onder de overkapping van het station. Aan eten en drinken geen tekort. Broodjes, vlaai, cake, koekjes, flesjes water, koffie, thee alles was aanwezig. Het leek in de pauze soms meer op een bijeenkomst van catering-bedrijven dan op een fotoshoot. De sfeer was uitstekend en zoals verwacht had iedereen het naar zijn / haar zin. Na de pauze wisselden de fotografen duo’s van model en kon men weer met frisse ideeën en een volle maag aan de slag voor het vervolg.

Met dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze dag tot een succes te maken.
De modellen in alfabetische volgorde: Frannie Dooijeweerd, Vera Keijmis, Angy Thille, Noëlla Greijmans (en dochter Emily), Nancy Serio en Krista Wouters.
Visagie voor deze dag werd verzorgt door Shirley’s Visagie uit Ubachsberg en de moeder van Shirley.
De clubleden: Francis van der Burgt, Roy Coumans, Cor van Dorst, Ivo Frenken, Henk Huntjens, Ruud Keijmis, Huub Keulers, Jo Kleijnen, Marc Pijpers, Huub Stijns, Marisa Vereecken en Pascal Vereecken. Helaas waren Peter Lefevre, Rene Ramakers en Koen Smeets verhinderd maar hadden we ze er graag bij gehad.

DSC_4572