In oktober 2012 zijn we voor een korte vakantie naar Riga gevlogen. We zijn op vrijdag vertrokken vanaf vliegveld Charleroi en zijn in 2,5 uur gevlogen naar Riga. En s’ maandags zijn we weer teruggevlogen.

Riga heeft een oud centrum dat op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat. Het is een stad met 1 miljoen inwoners en de grootste stad van de Baltische staten. De stad bestaat uit riga03sombere oude sovjet gebouwen en middeleeuwse gebouwen die gerenoveerd zijn en er erg mooi uitzien. s’ Middags namen we altijd een lekkere kop koffie in een van de talrijke koffie huisjes. Eten kan je er ook goed er is een ruime keuzemogelijkheid aan restaurants. We hebben ook en boottocht gemaakt die vanaf de oude binnenstad vertrekt, de boottocht duurt een uur en deze laat je de stad zien vanaf het water.

Riga heeft genoeg bezienswaardigheden   zoals de dom van Riga, de St. Petruskerk,     de centrale markt van Riga, het kasteel en     de radio televisie toren. En dan natuurlijk de talrijke gebouwen die in de Jugendstil (art Nouveau) gebouwd zijn.