In  april 2014 zijn we naar Jamaica geweest. Na een vlucht van zo’n 10 uur kwamen we aan in Montego Bay. We hadden wel een tussenstop gehad op de Dominicaanse Republiek, van zo’n 2 uur. Op de terugreis hadden we hier geen last van en waren we na zo’n 8 uur weer op Schiphol.

We zijn eerst een week in Negril geweest en daarna zijn we een week in Ocho Rios. EnDSC_3416
in beide plaatsen hadden we een Riu hotel. Dat zijn grote resorts waar dus ook veel vakantie gangers komen. Er waren veel Canadezen en Amerikanen, die trouwens vaak erg luidruchtig zijn. De eetzalen zijn erg groot en massaal, gelukkig zijn er ook ala carte restaurants, maar daar moet je van te voren voor reserveren en voor die reservering sta je dus ook een uur in de rij. Het eten en drinken was verder prima.

In Negril was het mogelijk om op het strand van het hotel aan een wandeling te beginnen over de mooie stranden van de westkust. Als je net je eigen strand verlaten hebt, staan er allemaal leuke kraampjes onder de bomen. Ontzettend leuk om hier DSC_3408langs te lopen en hun waar te bekijken. Ze zijn allemaal ontzettend vriendelijk en zijn al dankbaar als je de moeite neemt om hun “winkeltje” te bekijken. Uiteraard ook allemaal (kleurrijke) souveniertjes gekocht. Want de kleurtjes spatten van je foto’s af, zo vrolijk ziet het overal uit. Uiteraard kun je ook hier en daar iets eten of drinken, maar als je all inclusive verblijft, heb je daar niet zo’n behoefte aan. Zeer bekend is de Jerk Chicken, heerlijk gekruide kip! Neem trouwens wel water mee als je aan de wandeling begint, want je loopt de hele tijd langs het water in een brandende zon. En zo wandel je ook langs de  stranden van menige hotels.                                                                                                           

We hebben aan de westkust verschillende tripjes (georganiseerd) gedaan, afgewisseld met af en toe luieren in een strandstoel. Één van de meest plekken bevindt zich niet ver van Negril: Rick’s Café. De locatie boven het water is
schitterend en het is ook een mooie plek om van de zonsondergang te genieten,  maar verder ook een commercieel circus. Je kunt er van enorme hoge rotsen springen en/of duiken.

                                                                                                                                          Vanuit Ocho Rios hebben we een 2 daagse tour  gedaan die voornamelijk in hetDSC_3789teken van Bob Marley stond. Geen probleem natuurlijk, overal  zijn reggaemuziek. Zijntoeristische
voormalig woonhuis annex muziekstudio in
 Kingston werden bezocht en in de Blue Mountains zijn we bij zijn geboortehuis geweest. Hier ligt hij tevens begraven, samen met zijn broer en moeder. De begraafplaats van Peter Tosh hebben we onderweg ook nog bezocht.    

 

Jamaica heeft een betoverende kustlijn en bij Frenchman’s Cove waan je je helemaal in een idyllische wereld. Het eiland heeft tevens mooie watervallen waaronder de Dunn’s River Falls, deze kun je zelfs beklimmen door het water.                                                                                                                          

De natuur in Jamaica is geweldig mooi, als je wat verder het binnenland ingaat zijn er ook niet veel toeristen meer. (de Canadezen en Amerikanen blijven meestal in hun resorts om te feesten) We hebben ook wel wat regen gehad, zelfs een hele dag en een aantal vrij zware buien, ondanks dat was de temperatuur zeer aangenaam.

Al met al, de bevolking is heel aardig, altijd goed gehumeurd, vol met humor en de hele dag hoor je: “ya man, relax”. Ze vragen beach_1natuurlijk vaker of je een jointje of iets dergelijks wilt maar als je daar vriendelijk voor bedankt, laten ze je ook verder met rust.  Een jointje kost overigens zo’n 10 dollar. Ze geloven overigens niet als je zegt dat je niet rookt, want…..Nederlanders roken allemaal en zeker wiet.

Samenvattend: het is een geweldig relaxed  eiland, met een mooie natuur, prachtige stranden, leuke mensen en prachtig weer! Een leuke vakantie om luieren en activiteit met elkaar af te wisselen.  We hebben het daar zeer naar onze zin gehad.