Eind augustus 2012 zijn we met de auto naar Italië geweest. Allereerst naar het Gardameer, op de heenreis zijn we gestopt in het plaatsje Ulm. Deat bleek een heel leuk plekje te zijn. We hebben daar ’s avonds lekker gegeten in het historisch centrum. De volgende dag zijn italie_sirmione_gardameer_9we vroeg opgestaan om nog door het plaatsje te lopen om nog wat foto’s te maken. Daarna zijn we vertrokken naar het Gardameer, naar het plaatsje Peschiera, waar we een heel leuk en groot appartement hadden. Er waren zo’n 6 appartementen, dus niet al te druk, en lekker dicht bij het Gardameer. We werden ook zeer vriendelijk ontvangen. We hebben zo ongeveer het hele Gardameer rondgereden en verkend, we zijn naar de plaatsjes Bardolino, Brezone, Malcesine, Riva del Garda, Salo en Sirmione geweest. Ook zijn we met de trein naar Milaan en naar Verona geweest. Prima treinverbindingen en goed te betalen. Veel makkelijker dan met de auto de drukke stad in te rijden.

Na een weekje zijn we weer vertrokken en zijn richting Venezië gereden en zijn daar opVenetië-6    het schiereiland Jesolo beland waar we ook voor een week een leuk hotel aan het strand hadden. Uiteraard zijn we met de auto en boot een dag naar Venetië geweest, op die dag was het prachtig weer en natuurlijk erg druk. Ook hier hebben we de omgeving nog met de auto verkend, maar we hebben ook een paar dagen lekker geluierd aan het strand.

 

Na Jesolo zijn we richting Wenen gereden. Na een rit van ruim 6 uur zijn we in Wenen Schloss-Schönbrunnaangekomen en hebben we ingecheckt in het hotel.In Wenen zijn we 5 dagen geweest.            De volgende dag zijn we de stad gaan verkennen en zijn bij de beroemde Lipizzaners geweest van de Spaanse rijschool. We hebben het museum bezocht van Sissy, en zijn ook een hele dag naar Schloss Schönbrunn geweest. En het Prater in Wenen hebben we natuurlijk ook niet over geslagen.