In januari 2012 zijn we voor een korte vakantie naar Abu Dhabi gereisd. We zijn vertrokken van vliegveld Weeze en in een kleine 6 uur gevlogen naar Abu Dhabi                                      Eenmaal aangekomen viel het ons op dat er heel veel gebouwd wordt, wegen liggen overhoop en overal zie je kranen die de ene wolkenkrabber na de andere uit de grond stampen. Pas hebben ze een ultra luxe hotel ( 6 sterren ) geopend het Emirates Palace hotel, wat 1 miljard dollar zou hebben gekost. Dit wilde wel wel eens van binnen zien, maar we mochten er niet in.                                                                                                           Ons hotel was dan weliswaar geen 6 sterren maar ook erg goed, in de kelder van het hotel was een reuze gezellig Belgisch restaurant/cafe, waar we lekker gegeten en gedronken hebben. Ook was net de Volvo’s Ocean Race in Abu Dhabi aangekomen, en verschillende teams verbleven in het zelfde hotel als wij waren.DUB-1017

We zijn een dag naar de grootste moskee van de Emiraten geweest, de Sjeik Zayed-moskee. Een prachtig uit wit marmer gebouwde moskee, waar 40.000 mensen terecht kunnen. Ze hebben een gebedsruimte voor 9000 personen, en 2 exclusieve ruimtes  voor vrouwen van elk 1500 personen. De 4 minareten zijn elk 107 meter hoog.

We hebben ook  nog een dag in Ferrari World rondgelopen en daar zijn we in de snelste achtbaan van de wereld geweest, van 0 naar 240 km/h in 4,9 seconden !! En daarna vloog ferrari-world_1749912ije 52 meter de hoogte in….fantastisch, dus dat deden we nog een keer. Ook hebben ze schitterende race simulators, waar je echt het gevoel krijgt dat je in een formule 1 auto aan het rijden bent.

De stad kan nog niet tippen aan de luxe van Dubai maar is wel hard aan het werk om hetzelfde imago te bereiken. Cultuur snuiven werd afgewisseld met af en toe genieten aan het zwembad van het hotel.