In het voorjaar van 2012 zijn we vertrokken met de auto naar Zuid-Duitsland. We zijn richting Garmisch-Partenkirchen gereden en toen richtion Steingaden waar we een huisje gehuurd hebben voor een week, dit lag bij een boerderij en was redelijk groot en zeer netjes. VanDSC_6898daaruit zijn we hebben we de buurt verkend. We zijn ook onder andere naar Innsbruck geweest. Helaas was het die dag  vrij slecht weer, tot natte sneeuw toe. Maar   het mocht de pret niet drukken. Ook zijn we naar de Zugspitze geweest, eerst met de trein omhoog en daarna hebben we nog 2 keer een kabelbaan moeten nemen voordat we op de top waren. En er lag best wel nog een pak sneeuw, ondanks dat het zonnetje lekker scheen. We zijn ook naar Scloß Neuschwanstein geweest, een prachtig kasteel dat op een heuvel is gebouwd, en dat ligt in de buurt van het plaatsje Füssen, daar lag ook nog het Slot Hohenschwangau. Beide kastelen waren van koning Lodewijk II van Beieren.

Na een weekje zijn we doorgereden naar Dresden. Dresden de stad die in de tweede dres_Frauenkirche_Dresdenwereldoorlog nagenoeg verwoest werd, is na de “Wende” in 1989 weer geheel opgebouwd zoals de stad er voor de oorlog had uitgezien. De Frauenkirche werd volledig herbouwd en andere delen van de stad werden in een historische trant heringericht. Hierdoor heeft Dresden een historische, barokke uitstraling gekregen. En een boottocht op de Elbe mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Vanuit Dresden zijn we naar Leipzig gegaan. De eerste dag liepen we door het centrum, en tot onze verbazing zagen we heel veel mensen in Gothic kledij. We zijn daarom ook niet verder gekomen dan het centrum en het station, waar allerlei mensen in prachtige kledij langs kwamen. Er bleek dat weekend (Pinksteren) een groot Gothic festival te zijn.