In 2003 besloten we om eens te gaan “cruisen”  in het Caribisch gebied. We hebben hiervoor Navigator_of_the_Seas,_Puerto_de_la_Bahía_de_Cádiztwee cruises uitgekozen, die beide vanaf Miami vertrokken. De eerste week namen we de oostelijke route en de tweede week namen we met een ander schip de westelijke route.In de tweede week konden we ook “oud op nieuw” vieren op een cruise boot. Hierbij hebben we dus heel wat plaatsen aangedaan in het Caribisch gebied, zoals de Bahamas, Cayman eilanden,Haïti,Belize, en nog een aantal plaatsen.

De eerste week hadden we een iets ouder schip, de “Norwegian Wind”, hier kunnen bijna 1750 gasten op verblijven en het heeft 754 personeelsleden aan boord. En dit schip is van 1993.                   De tweede week hadden we de “Navigator off the Seas”, dat was op dat moment het grootste en nieuwste cruise schip van de wereld. Het schip is 311 meter lang, het kan 3100 gasten en bijna 1200 personeelsleden vervoeren. Het is een enorm schip met diverse zwembaden, heel wat bars en restaurants een theaterzaal waar 800 mensen inkunnen, en zelfs een ijszaal waar je kon schaatsen.

En nadat we weer terug wren in Miami hadden we nog een middag de tijd om de Everglades te bezoeken. En daar hebben we een toer gemaakt met een ” Airboat ”  waarmee je lekker zoeft over het water. We hebben ook diverse kaaimannen in het wild gezien, en andere diersoorten die daar voorkomen.

wordt vervolgd