Londen, 19 – 24 augustus 2019

We hebben op maandagmorgen een vroege vlucht naar Londen vanaf Eindhoven naar Londen Stansted. 
Met de Stansted express (trein) rijden we in bijna een uur naar hartje Londen: Liverpool Street. Van hieruit meteen door met de metro naar Hammersmith want daar ligt ons hotel. We hebben al meteen in de gaten dat het reizen door Londen gesmeerd loopt: met je bankpas of creditkaart kun je gewoon contactloos door de poortjes van alle openbaar vervoer in Londen en er wordt per dag niet meer als 7 pond afgeschreven. Dus voor 7 pond kun je volop door de stad reizen. 
Na het inchecken gaan we meteen naar het centrum en beginnen aan een wandeling langs de Theems. We lopen over de Londen Bridge en lopen dan helemaal door naar de Tower Bridge. Het is prachtig weer en zo zal het ook de hele week blijven. 
De Tower Bridge is imposant en extra mooi om te fotograferen met zo’n blauwe lucht op de achtergrond. 
Via de Tower Bridge lopen we richting de Tower of London en strijken daar ergens neer op een terrasje. 
‘s Avonds hebben we een tafeltje gereserveerd in de brasserie van Sky Garden. Dit ligt in het nieuwe gebouw, de Walkie Talkie. Op de 38ste verdieping is een botanische tuin, restaurant, brasserie en een uitkijk platform. Je kunt hier zelfs gratis naar boven maar je moet je wel online aanmelden. 
We genieten van een prachtig 360° uitzicht en daarna van een heerlijke maaltijd met fabuleus uitzicht. 
Later op de avond lopen we tijdens het “blauwe uurtje” langs de Theems richting Millennium Bridge en zien Londen nóg mooier worden als de lampjes aangaan.

De tweede dag kopen we een 2-daagse kaart voor de hop on/hop off bus met tevens recht op een nighttour door Londen. 
We zien natuurlijk veel en maken onze eerste stop bij een Hardrock cafe. Tussendoor even met de metro naar Brixton, de wijk waar David Bowie geboren en getogen is. Na zijn overlijden is er een mural geschilderd en die willen we graag zien. Vanuit Brixton nemen we de stadsbus en zitten boven helemaal vooraan, dus heel leuk om Londen goed te zien. We lopen een stuk door Oxford street en gaan iets drinken in het Hardrock hotel.
‘s Avonds doen we de nighttour die 2 uur duurt! Maar dat is geen straf: Londen is prachtig in de avonduren met alle lampjes die branden!
En Kensington en Notting Hill zijn inderdaad hele leuke wijken. 

De derde dag beginnen we bij de Horse Guards Parade, leuk om even te zien. We komen nog een fanatieke NO-BREXIT stemmer tegen bij Downingstreet en lopen door St. James’s Park richting Buckingham Palace. Van hieruit richting Hyde Park en hopen bij Speeker’s Corner nog een spreker te zien maar helaas….het is er rustig. 
We maken nog een rondje met de hop on/hop off bus en belanden ‘s avonds in de wijk Shoreditch. Een levendige wijk met veel streetart en de bekende Brick Lane met veel restaurantjes en leuke winkeltjes. 
Als het donker is gaan we naar Piccadilly Circus, alweer zo’n leuke omgeving in Londen! Het lijkt wel Times Square in het klein, veel billboards, led verlichting en heel veel mensen. 
We gaan meteen het allernieuwste Hardrock cafe hier bezoeken en reserveren een tafel voor donderdagavond. 
Vanuit Piccadilly Circus lopen we naar China Town en uiteraard ook hier genoeg bedrijvigheid.

De vierde dag alweer! Het weer is nog altijd prachtig en we beginnen de dag bij Little Venice. We nemen hier de boot richting Camden Market. Na een uur varen arriveren we daar en belanden volop in de bedrijvigheid. Wat een leuke plek is dat! We shoppen wat, eten heerlijk Vietnamees en lopen richting Chalk Farm en nemen van daaruit de metro richting de Docklands: Canary Wharf. 
Een zakendistrict met veel moderne gebouwen en trendy bars. 
‘s Avonds gaan we eten bij het Hardrock cafe op Piccadilly circus en naderhand drinken we nog iets op Leicester square bij Covent Garden.

De vijfde en laatste dag: we gaan met de trein naar Brighton (uurtje met de trein). In Londen wordt het steeds warmer dus de ontsnapping naar de kust is heerlijk. In Brighton is het super helder en ook hier een strakblauwe lucht. Het weer zit echt mee tijdens deze citytrip. 
We lopen over de boulevard richting de pier en er valt genoeg te fotograferen. 
Vanaf de pier zie je het begin van de White Cliffs (bij het plaatsje Rottingdean) en het is te ver om te lopen. We gaan er met een Über naar toe en beginnen te lopen op de Undercliff Walk. Je loopt daar langs de witte kliffen en aan de andere zijde de mooie zee. Het is hier mogelijk om de drone te gebruiken en er worden mooie opnames gemaakt. 
We zitten nog op een heerlijk terrasje te genieten van een drankje en gaan met een Über terug naar het station van Brighton.
Als we weer in Londen zijn, besluiten we om in Hammersmith te blijven en eten in de buurt van het hotel.
We nemen nog een drankje in de bar van het hotel voordat we gaan slapen. 

Op zaterdag vliegen we terug naar Eindhoven en kijken met een goed gevoel terug op deze citytrip. 
Londen is veelzijdig!
Oude en moderne architectuur gaan heel goed samen, mooie buurten gezien, hippe en trendy bars, restaurants en terrasjes!
Kortom: Londen is the place to be!

Video: Link