Op 13 mei 2013 zijn we met het vliegtuig vanaf vliegveld Weeze gevlogen naar Tallinn. Tallinn is de hoofdstad van Estland en heeft zo’n 400.000 inwoners. We hadden een hotel geboekt vlakbij de haven het City Hotel Portus. Was een prima hotel op loopafstand van Tallinn.

Tallinn heeft een mooie oude binnenstad, Tallinn_xl_21024495
met allerlei winkeltjes en stalletjes, ook zijn er genoeg eetgelegenheden. In het centrum ligt  ook een Russisch orthodoxe dom,
een zeer mooi gebouw,het oude raadhuis op het raadhuis plein is ook zeer mooi.We hebben nog een uitstapje gemaakt naar de televisietoren en een botanische tuin net buiten Talinn.

Na 5 overnachtingen hebben we de boot genomen en zijn naar Helsinki gereisd. De Helsinki, Finlandreistijd was zo’n 2,5 uur. In Helsinki hebben we het Scandic Paasi hotel geboekt voor 3 nachten, was ook weer een prima hotel. Er ligt op 50 meter een metro station, dus we waren in no time in de stad. Helsinki is een sfeervolle stad met ook weer een prachtige dom en met een heel groot plein ervoor. We hebben hier in 3 dagen op een rustige manier deze mooie stad verkend.

Daarna zijn we weer met de boot naar Stockholm gereisd, deze tocht was wat langer S4S-Stockholmen duurde zo’n 7,5 uur. In Stockholm hebben we het Clarion Collection hotel geboekt. Zeer mooi hotel met een metro station op zo’n 5 minuten lopen. Stockholm is ook weer een hele mooie stad met mooie gebouwen zoals het koninklijk paleis. We zijn ook naar het plein geweest waar het gebouw ligt waar de jaarlijkse nobelprijs wordt uitgereikt. Op dat plein zijn ook de typische gekleurde huisjes te zien. Stockholm wordt ook wel eens het Venetie van het noorden genoemd, en we hebben dus daarom ook een boottocht gemaakt die ons de stad van een hele andere kant liet zien.