IMGA0783In juni 2010 zijn we naar Cascais gegaan. Cascais dat is een leuk badplaatsje dat vlakbij Lissabon ligt. Ons hotel lag net even buiten Cascais en we konden met een bus makkelijk het centrum bereiken. Daar was ook een treinstation, vanwaaruit je na een half uurtje in Lissabon was. We zijn dus een aantal keren in Lissabon geweest, en hebben daar  dan ook de stad verkend. En tramlijn 28 gedaan, die mag je dus niet missen, dat is een oude klassieke tram, die door zeer smalle straatjes omhoog kruipt. En eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over de stad.

In het centrum heb je ook veel trappen waarmee je in allerlei steegjes komt waar dan weer cafe’s en winkeltjes liggen, en ook de kleinere lokale restaurants.Ook heb je daar een kopie van de brug in San Francisco, en onder die brug zijn er allemaal leuke terrasjes en eettenten. Ook kun je lekker wandelen langs de oever van de Taag.                                                             We zijn ook naar het gebied geweest waar in 1998 de Expo is gehouden. Een prachtig terrein, met mooie moderne gebouwen en zelfs een kabelbaan. Ook is er een oceaangebouw waar je heel veel vissoorten kunt bewonderen.

Natuurlijk hebben we ook weer een auto gehuurd en zijn we onder andere naar Fatima gereden, dat is een bedevaartsoord en heeft een immens groot plein. Hier zou de Maagd Maria een aantal keren verschenen zijn…..                                                                                           En natuurlijk zijn we ook langs de mooie kust van Portugal gereden en hebben nog een aantal leuke plaatsjes bezocht.

Tijdens deze vakantie waren ook de wereldkampioenschappen voetbal, en daar waren de terrasjes in Cascais helemaal op voorbereid. Er hingen overal tv’s op en aan de vlaggen die aan de buitenkant van het terras waren vastgemaakt kon je zien welk landen er die avond elkaars tegenstander waren. We hebben de wedstrijden van Nederland daar dus ook gevolgd, met een hapje en een drankje en het spreekt voor zich dat het er reuze gezellig was.

Een ideale vakantie die redelijk dichtbij is, waar strand/rust en grote stad heel goed te combineren is!