Lille en Gent, 22 – 24 maart 2019

Op vrijdag 22 maart 2019 rijden we in ruim 2 uur naar Lille. We hebben een hotel aan de rand van het centrum met een ondergrondse parkeergarage. 
De lucht is strakblauw en na het inchecken gaan we het centrum verkennen.
We lopen meteen langs een mooi gebouw en dat blijkt het Palais des beaux Arts te zijn. Van daaruit loop je meteen de grote winkelstraat in en na enige tijd kom je vanzelf in de oude stad met de grote oude markt. Een mooi plein met prachtige panden. Het ziet er allemaal fotogeniek uit.
Door het mooie weer zijn de terrassen allemaal vol en ziet het er gezellig uit.
We wandelen nog naar de citadel, gelegen aan de rand van het oude centrum. Inclusief een mooi park waar veel gewandeld wordt. 
We genieten ‘s avonds van een Indiase maaltijd en nuttigen nog een drankje op een terras. 

De zaterdag is helaas bewolkt (maar wel droog) en we besluiten om het Palais des beaux Arts te bezoeken. Buiten de mooie kunst die er te zien is, is het gebouw zelf ook prachtig om te bekijken. 
In de middaguren gaan we eerst naar de Notre Dame van Lille en bekijken de kerk ook van binnen. 
Daarna struinen we heerlijk de authentieke straatjes af in het oude centrum. Er is zoveel te zien en leuke winkeltjes en restaurantjes. De temperatuur is aangenaam genoeg om buiten van een tapas schoteltje te genieten. 
We wandelen verder naar de nieuwe, moderne wijk Euralille. Je vindt hier moderne torens, een nieuw station en een groot winkelcentrum. 
De avond brengen we weer door in het oude centrum en fotograferen nog wat tijdens het blauwe uurtje.

Zondagmorgen checken we uit en rijden richting Gent. Inmiddels is er weer een strakblauwe lucht en het lukt om de auto in het centrum te parkeren. 
We zijn al eens eerder in Gent geweest maar de stad is mooi genoeg om vaker te bezoeken. 
Door het mooie weer besluiten we een rondvaart te maken over de Leie en vanaf het water zie je de prachtige panden die Gent rijk is, nog veel beter.
We lopen nog wat rond, fotograferen hier en daar en nuttigen een heerlijke lunch.
Aan het einde van de middag rijden we naar huis en kunnen we nagenieten van een heerlijk weekendje weg.